مکه
 
 
 
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : شنبه 88/5/24
نظر

برادر کوچک آیت الله این روزها که به گفته خود به شدت نگران سرنوشت کشور است، معتقد است ادامه روند موجود آینده خوبی را برای کشور رقم نمی زند.محمد هاشمی در گفت وگو با خبرنگار ایلنا، این پرسش که برخی معتقدند شکافی اجتماعی در کشور ایجاد شده و آیا این شکاف صرفا مربوط به تحولات بعد از انتخابات است یا نه؟ را اینگونه جواب می دهد: بعد از انتخابات حدود 15 میلیون ناراضی درست کردیم و این اشخاص افراد معمولی نیستند.
محبت امام به هاشمی انحصاری بود
وی به زمان ترور هاشمی اشاره می کند و یادآور می شود: وقتی که آقای هاشمی ترور می شود امام در نامه ای که برای ایشان می فرستند، آقای هاشمی را به عنوان «جناب حجت الاسلام والمسلمین آقای هاشمی عزیز» خطاب می کنند و می گویند آن زمانیکه رضاخان مدرس را ترور کرد، گفتند به کوری چشم رضا شاه، مدرس زنده است و بعد می گویند، بدخواهان بدانند هاشمی زنده است تا نهضت زنده است و آقای هاشمی را مترادف نهضت می دانند. این نوع احترام و نگاه امام به آقای هاشمی انحصاری بود و به کسی دیگری  چنین توجهی نکرده اند. برادر کوچک هاشمی به وضعیت فعلی رئیس مجلس خبرگان رهبری اشاره می کند و می گوید: واقعا روزهای سختی بر آقای هاشمی می گذرد. وقتی ایشان می ببینند جمعی از هموطنان در زندان هستند و جمعی کتک می خورند و مضروب می شوند و حتی اعضای خانواده اش را می گیرند و بسیار سخیف و خشن با آنها برخورد می کنند، حال خوشی نخواهند داشت. چون این وضعیت، شرایطی نیست که برای آقای هاشمی شیرین و مطلوب باشد. وی به تعهد هاشمی رفسنجانی به نظام اشاره می کند و با ذکر روایتی از دوران مسئولیتش در صدا و سیما می گوید: آقای هاشمی در برابر نظام تعهد دارد. من زمانی که در صدا و سیما بودم، خیلی من را به خاطر آقای هاشمی اذیت می کردند و به همین دلیل من خدمت ایشان رفتم و گفتم شما که می  توانید از من دفاع کنید و جواب اینها را بدهید. اما آقای هاشمی جمله ای به من گفت مبنی بر اینکه "برای من هم این مسائل سخت است، اما من نمی خواهم کشور ما مثل افغانستان بشود. کشور را مثل افغانستان کردن کار ساده ای است و من می خواهم این خیمه انقلاب از هم نپاشد و کشور حفظ شود و به همین دلیل سختی ها را تحمل می کنم".
روایت اولین جلسه مجمع تشخیص بعد از انتخابات سال 84
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به اولین جلسه مجمع بعد از انتخابات سال 84 اشاره می کند و می  گوید: در سال 84 که در انتخابات ریاست جمهوری نهم، آن قضایا اتفاق افتاد، در اولین جلسه مجمع راجع به این مسائل بحث شد. عده ای در آن جلسه به  آقای هاشمی معترض شدند که چرا جوابی ندادید. در آن جلسه آقای شیخ حسن صانعی(رئیس بنیاد 15 خرداد) گفتند آقای هاشمی می ترسد و همه از این سخن تعجب کردند. بعد ایشان توضیح داد که آقای هاشمی برای انقلاب می ترسد و می ترسد انقلاب لطمه بخورد به همین دلیل این سختی ها را تحمل می کند.
هاشمی از وضعیت فعلی بسیار ناخشنود است
وی به شرایط فعلی اشاره می کند ومی گوید: آقای هاشمی از وضعیت فعلی بسیار ناخشنود است و به این شرایط راضی نیست و این وضعیت را جز» برنامه انقلاب نمی داند. هاشمی وقتی که در مقابل این سوال قرار می گیرد که چرا برادرش که "مرد بحران ها" نام گرفته،در مقطع فعلی نتوانسته است بحران را مدیریت کند؟، به دوران امام اشاره می کند و می گوید: اینکه آقای هاشمی در زمان حیات امام می توانستند برخی بحران ها را حل کنند، به دلیل همراهی و حمایت امام بود. ولی الان این شرایط نیست.وی به پیشنهادهای هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه تهران اشاره کرده و از آن به عنوان فرمان سه ماده ای نام برد و گفت: متاسفانه با این پیشنهادهای آقای هاشمی برخورد مناسبی نشد و حتی آیت الله یزدی بسیار توهین آمیز برخورد کردند.
سخنان ابطحی و عطریانفر در دادگاه
محمد هاشمی در بخشی دیگری از این گفت وگو به وضعیت هم حزبی های دربندش اشاره می کند و با بیان اینکه از وضعیت آنها هیچ  اطلاعی نداریم و نگرانی هایی در خصوص وضعیت جسمی آنها وجود دارد، در خصوص صحبت های عطریانفر در دادگاه نیز می گوید: آقای عطریانفر خیلی بر شرایط زندان تاکید می کرد. ایشان می گفتند که «من تحول پیدا کردم و این تحول را ناشی از شرایط زندان می دانم.»
ماجرای پخش اعترافات آیت الله شریعتمداری در صدا و سیما
وی با بیان اینکه سخنان آقایان ابطحی و عطریانفر را به ضرر نظام و کشور می دانم در پاسخ به این سوال که اگر در مقطع فعلی رئیس رسانه ملی بود آیا اجازه می داد که این اعتراف ها از این رسانه پخش شود؟من در قضیه آقای شریعتمداری که وزارت اطلاعات اصرار داشت که صحبت های ایشان پخش شود، من شخصا مخالف بودم و یک جلسه هم که پخش شد، خدمت امام رفتم چون وزارت اطلاعات می خواست ادامه دهد و امام هم با این تعبیر که «آب پشت سر مرده جمع نمی شود» فرمودند "ضرورتی ندارد که بیش از این به آقای شریعتمداری بپردازید" و پخش اعترافات اشخاص ملی و مذهبی اثرات مثبتی ندارد، چون این افراد طرفدارانی دارند و افرادی مانند آقای شریعتمداری که در حد مرجع بودند و مقلدینی داشتند اگر بیش از این به آن می پرداختیم اثر معکوس داشت. وی در پایان این گفت وگو تاکید می کند: پخش اینگونه اعترافات با توجه به جایگاه و شان آن فرد تبعاتی برای جامعه دارد. مگر آنکه سناریویی پشت این قضیه باشد که به عنوان مثال بخواهند احزاب را از بین ببرند که این موضوع هم به جمهوریت و هم به اسلامیت نظام ضربه می زند.